Ford Capri

Vorig jaar wijdde u in de reeks Vroem, Vroom een artikel aan de Ford Anglia. Naar aanleiding hiervan heb ik u geschreven en is die brief met foto van mijn Anglia (en mijn vrouw en zoon) geplaatst bij de ingezonden brieven in een later nummer.

In het laatste nummer van 2016 heeft u de Ford Capri besproken. Ook daar heb ik er twee van gehad, een type Mk1 in 1969-1970 en een Mk2 in 1975-1976. Hierbij gaat nu een foto van mijn eerste Capri. En jawel, daarop staat dezelfde zoon… een paar jaar later. Toen mijn zoon in 1983 zijn rijbewijs had gehaald werd zijn eerste auto ook een Ford Capri. Hij was er trots en zuinig op en daarom werd het ook een van de 10 mooiste Capri’s van de toen net opgerichte Ford Capri Club Nederland. Hierbij ook van die auto een foto. Hij heeft hem na een paar jaar verkocht en hij kwam helaas niet bij een liefhebber terecht. Na een paar jaar is hij gesloopt.

Dank voor de artikelen waarin u oudere auto’s bespreekt. Ik geniet er steeds weer van en het roept herinneringen op aan auto’s die ik zelf, of familie en vrienden hebben gehad, of die toen op straat reden. Leuk, ga zo door.

A.W. Gijzel
awgijzel@kabelfoon.nl

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann