Speciale tramritten met Historische Blauwe Stadstram

Op zaterdag 10 juni is er een dubbelprogramma: in de ochtend een gidsrit en in de middag rondjes rijden in de binnenstad.

Ochtendprogramma Gidsrit in Historische tram thema: Den Haag en Scheveningen 1900-1915
Op zaterdag 10 juni vanaf 9.30 uur wordt een twee uur durende rondrit met tram in Den Haag en Scheveningen gehouden, waarbij u door de gids in historisch uniform verteld wordt over het leven in de stad en over de staduitbreidingen in 1900-1920 toen Den Haag explosief groeide. Den Haag was toen eerst nog ‘s-Gravenhage en nog en door duinen gescheiden van Scheveningen. Ook aan de gebouwen van de toenmalige stadsarchitect Adam Schadee zal aandacht besteed worden. Vertrek en aankomst: voor de beginhalte lijn 16 Statenlaan/Van Boetzelaerlaan-Noord op het middenspoor.

Aanmelden gidsrit en prijs
U kunt deelnemen voor 15 euro per persoon en er is zitplaats voor 15 personen. Deze rit zal doorgaan bij minimaal 10 aanmeldingen. U kunt zich per mail aanmelden voor deze rit: rit-ts-schev15@hotmail.com. Deelnemers ontvangen een bevestiging per mail met het verzoek de deelnameprijs van € 15 p.p. vooraf over te maken op deze bevestiging aangegeven rekeningnummer.

Middagprogramma 13.00 tot 16.30 uur: rondritten binnenstad
In de middag vanaf 13.00 uur zal deze tram in de Haagse binnenstad rondjes rijden: Grote Kerk-Schedeldoekshaven-Centraal Station-Vijverberg-Grote Kerk voor twee euro per persoon per rondje. Kaartjes te koop in de tram met papier of muntgeld (plastic geld niet geldig). In- en uitstaphalte tussen de Grote Kerk en Oude Stadhuis.

Voor deze ritten geldt, dat de deels 105 jaar oude techniek ons niet in de steek mag laten. Raadpleeg daarom altijd de dag ervoor op tramwegstichting.nl onder ‘nieuws’ en onder ‘Werkgroep Scheveningen’.

Deze tramritten worden georganiseerd door de Tramweg-Stichting Werkgroep Scheveningen en de opbrengsten van de kaartverkoop zijn ten bate van de restauratie van de enige overgebleven open -voormalige paardetram- aanhangwagen van de HTM uit 1896. De bedoeling is dat het publiek in deze wagen binnen een paar jaar ook zal kunnen meerijden.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann