Het geheim van Audrey H. in boekhandel Douwes

Donderdagavond 30 maart treedt schrijfster Miriam Guensberg op bij boekhandel Douwes. De schrijfster zal een lezing geven over haar onlangs verschenen roman Het geheim van Audrey H., aangevuld met filmbeelden van Audrey Hepburn.

De deels op historische feiten gebaseerde roman Het geheim van Audrey H. draait om Felix Wolf en Audrey Hepburn. Tijdens de oorlog traden zij samen op – Wolf als pianist, Hepburn als danseres. Maar dat was niet het enige dat hen verbond. Als twee ontheemde oorlogskinderen zwierven zij door de bossen van hun bezette stad. Ze deelden geheimen en zochten troost bij elkaar. De kwetsbare schoonheid van Audrey zette Felix in vuur en vlam. Die amoureuze gevoelens waren zó heftig dat hij altijd van haar is blijven dromen.

In deze psychologische roman van Miriam Guensberg vertelt het personage Felix Wolf niet alleen zijn eigen bewogen geschiedenis, maar hij ontsluiert ook het tragische geheim van de vrouw die altijd in de schijnwerpers heeft gestaan. Het geheim van Audrey H. is een liefdevolle, prikkelende vertelling over de last van een besmet verleden.

Miriam Guensberg: “Als klein meisje was ik al gefascineerd door Audrey Hepburn. Mijn moeder sprak bewonderend over haar. Samen keken we naar de film My fair lady. Mijn zusje en ik zongen de liedjes uit de musical na en speelden Audrey Hepburn. Ze had iets voornaams, iets edels. Toen ik vorig jaar via het Airborne Museum hoorde dat deze edele Audrey kind was van ouders die lid waren van een fascistische partij, dacht ik onmiddellijk: dit is stof voor een roman!”

“Mij ging het om het meisje Audrey Hepburn, een oorlogskind dat als balletmeisje de oorlog overleeft. Maar wat wist ik daarvan? Ik hoorde de dramatische feiten van haar jeugd, maar dan kén je iemand nog niet. Daarom schiep ik een romanfiguur als tegenspeler: een jonge pianist van elf die tot over zijn oren verliefd werd op de eveneens elfjarige Audrey. Híj blikt aan het eind van zijn leven terug en probeert te begrijpen hoe Audrey met haar ouders en haar verleden geworsteld moet hebben.”

“In tal van interviews geeft Audrey Hepburn te kennen dat ze door de donkere oorlogsjaren gevormd is. In haar stralende lach schuilt veel tragiek. Die tragiek heb ik in mijn roman proberen te schetsen aan de hand van een jeugdidylle.”

Miriam Guensberg, Het geheim van Audrey H. Uitgeverij De Kring. Optreden op 30 maart a.s., aanvang 19.00 uur. Locatie Boekhandel Douwes, Herengracht 60, Den Haag. Toegang gratis; wel graag aanmelden via info@boekhandeldouwes.nl, 070 – 737 11 26.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann