Oudste elektrische trammonument van Nederland rijdt op Monumentendag tussen Scheveningen en Voorburg

Op Open Monumentendag op 10 september 2016 zal de TS-Scheveningen met de oudste rijdende elektrische tram-monument van Nederland, de HTM 2 (1903/1904), de Gele Tram HTM 58 naar Delft en Leiden (1924) en de Blauwe Tram A106 uit 1911 (die onder andere tussen Leiden en de badplaatsen Katwijk en Noordwijk reed) rijden tussen Scheveningen-Noorderstrand en Voorburg station via de historische, op een na oudste Nederlandsse stenen straatweg, de Scheveningseweg (5 december 1665 geopend), het Haagse Centrum en Rijswijk.

Eindpunt Scheveningen-Noorderstrand; eerste tram 10.05 uur, laatste tram 16.45 uur; eindpunt Station Voorburg; eerste tram 11.05 uur, laatste tram 17.45 uur naar Kurhaus in plaats van naar Noorderstrand. Om de veertig minuten rijdt er een van de drie bovengenoemde trams. Op elke tramhalte kunt u in- of uitstappen.

Uw vervoerbewijs (enkele reis vanaf 4 jaar) kunt u in de tram kopen met contant geld, geen kortingkaarten of Ooievaarspas geldig. Afhankelijk van lengte van uw tramrit kost de reis twee of drie euro per persoon. Klik hier voor de dienstregeling. Voor toekomstige ritten kunt u zich opgeven via rit-ts-schev15@hotmail.com.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann