Wie heeft foto’s van Hagenaar George Krul?

Schrijfster Kim Heijdenrijk doet nu ruim een jaar intensief onderzoek naar Hagenaar George Johannes Krul. Nadat ze op Marktplaats een ansichtkaart kocht, in 1916 verstuurd vanuit Huize Groenestein door de dan 13-jarige ‘Sjors’, is ze zich gaan verdiepen in de onbekende man. De schrijfster weet inmiddels bijna alles van hem, behalve hoe hij eruit zag. Wilma IJzerman-Lap, onder meer compositietekenaar voor de politie, heeft nu een portret van Krul getekend, waarmee Heijdenrijk hoopt mensen te vinden die hem gekend hebben.

De twee nog levende kinderen van de vrouw van George hebben de tekenaar aanwijzingen gegeven. Een tekening zal nooit zo lijken als een foto, maar mensen die George gekend hebben zullen hem herkennen.

De schrijfster heeft na duizenden uren onderzoek het leven van de Hagenaar en zijn familie in elkaar gepuzzeld. George Krul werd geboren in 1903 en overleed in 1980. Ze weet dat George bij zijn grootouders aan de Haagse Spijkermakersstraat woonde, tot hij als peuter uit huis werd geplaatst en bij een gezin in Someren terecht kwam. Ook woonde George van 1915 tot en met 1918 in Huize Groenestein. Nadat hij voor het Korps Mariniers in Indië heeft gediend, keerde hij terug naar Den Haag. Na de Tweede Wereldoorlog kwam hij zijn vrouw Jo tegen met wie hij ruim tien jaar aan de Falckstraat woonde. De rest van hun leven woonde het echtpaar aan de Trekweg.

Heijdenrijk is inmiddels behoorlijk op streek met het schrijven van de biografie van George. Hij leefde dus bijna de hele 20e eeuw en hij maakte alles mee. De oorlogen, de industrialisatie, verschillende staatshoofden en grote armoede”. Het tijdsbeeld dat het leven van George oplevert geeft een indringend beeld van het leven van de gewone Hagenaar en de gewone Nederlander in de vorige eeuw. Het boek verschijnt dit najaar bij uitgeverij Water.

Wie informatie heeft, wordt verzocht contact op te nemen via opzoeknaargeorge.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann