Claudia volgde een workshop bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie

De dagen van Claudia Noordzee zijn goed gevuld. Naast het alleen opvoeden van haar twee kinderen, is ze als vrijwilliger onder meer heel actief in het buurthuis De Sprong in het centrum van Den Haag, onderdeel van Zebra Welzijn. “Op maandag ben ik daar receptioniste. Ik krijg veel telefoontjes en er komen natuurlijk allerlei mensen aan de balie. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk verder te helpen.”

Maar ze doet nog veel meer. Anderhalf jaar geleden hoorde ze dat het buurthuis mogelijk de deuren zou moeten sluiten. “Dat wilde ik niet. Zo’n wijkcentrum is belangrijk voor onze buurt. Dus hielp ik mee met het bedenken en opzetten van nieuwe cursussen om het buurthuis nieuw leven in te blazen.” Ze besloot handwerkcursussen aan te bieden. “Ik kan zelf helemaal niet haken en breien,” vertelt ze lachend. “Maar ik heb de cursus helpen opzetten, iemand gevonden die die lessen kan geven, flyers gemaakt en uitgedeeld. Ik wil graag dat vrouwen elkaar ergens kunnen ontmoeten en dat kan bij de Sprong. Het gaat er inmiddels weer heel goed, het is altijd druk!”

Veelzijdig
Overal waar Claudia een probleem ziet, gaat ze een oplossing regelen. Of het nu gaat om de afwezigheid van een zebrapad in haar straat of een buurthuis dat dreigt te gaan sluiten. Geen wonder dat tijdens de workshop ‘Ontdek je talent’ naar voren kwam dat Claudia heel veelzijdig is, dat ze goed is in het organiseren van activiteiten en dat ze mensen kan enthousiasmeren. Claudia volgde de workshop bij de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. “Ik volg allerlei trainingen en workshops. Met name over zelfredzaamheid, je eigen positieve kanten versterken, je mogelijkheden leren kennen en sterker worden. En wat ik leer geef ik ook weer door aan andere vrouwen. Tijdens ‘Ontdek je talent’ wordt ook aandacht besteed aan het voeren van sollicitatiegesprekken. Mijn agenda zit compleet vol en ik haal enorm veel voldoening uit al mijn vrijwilligerswerk, maar ik zou graag een betaalde baan hebben. Ik ben wel goed in het voeren van sollicitatiegesprekken, geloof ik. Ik praat graag met mensen, maak makkelijk contact. Ik mocht tijdens de workshop dan ook het voorbeeldgesprek met de trainer voeren voor de groep. Dat was leuk. Je leert altijd overal iets van. Een nuttige tip die we kregen was dat het tijdens een sollicitatiegesprek belangrijk is om zelf ook vragen te stellen. Natuurlijk weet je zoiets wel, maar het is goed het nog even te horen. Ik heb de afgelopen jaren vooral leren luisteren. Vroeger had ik meteen mijn mening klaar, maar inmiddels weet ik dat je veel meer leert door goed te luisteren. Daar gaat het dus om: luisteren en vragen stellen.”

Den Haag Doet Vrijwilligersacademie
‘Ontdek je talent’ is één van de vele workshops en cursussen van de Den Haag Doet Vrijwilligersacademie. De Vrijwilligersacademie is er voor iedereen in Den Haag die een steentje wil bijdragen. Mensen die al vrijwilliger zijn of nog op zoek zijn naar een leuke vrijwilligersfunctie. Ook mantelzorgers kunnen gebruik maken van het aanbod. Een leuke, laagdrempelige manier om jezelf te blijven ontwikkelen en zo anderen nog beter te kunnen helpen. Het cursusaanbod is gevarieerd en veelal gratis. Inschrijven kan heel eenvoudig op www.denhaagdoetvrijwilligersacademie.nl.

Reageren

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann